PORTALTECH

Kaput nyitunk a világra...

Cím

Bemutatóterem: 2700 Cegléd Várkonyi István utca 41.

Mobiltelefon

06-53/500-900

E-mail

info@portaltech.hu

Árajánlat kérése

Tűzgátló ajtók

Mi az a tűzgátló ajtó?

Az ipari gyorskapuk között a tűzgátló ajtó az egyik legkeresettebb típus. Ez a nyílászáró szerkezeti kialakítása révén megakadályozza a tűz átterjedését egyik oldaláról a másikra, vagyis nem engedi továbbjutni a lángokat az elválasztott térrészre. A tűzgátló ajtó csak bizonyos ideig képes meggátolni a tűz átterjedését, általában 30-60 perces időtartamra, típustól függően.


A tűzgátló ajtó szerepe és beépítése

Bár a tűzgátló ajtó – szerkezeti kialakításából adódóan – már önmagában is lassítja a tűz terjedését, de ha átgondolt biztonsági tervezéssel, az épület megfelelő tűzszakaszokra való felosztásával, és beépített tűzvédelmi berendezésekkel támogatva alkalmazzák, sokkal jobb hatásfokú megoldást biztosít.

A normál nyílászárók esetében is javasolt szakemberre bízni a beépítést, de a tűzgátló ajtóknál ezt kizárólag szakember teheti meg! Máskülönben a tűzgátló ajtó egy esetleges tűz során nem lesz képes maradéktalanul azt nyújtani, amit nyújtani kell, ráadásul a jótállás is csak szakszerű beépítésnél érvényes. A nyílászáró tartozékai (rögzítő, elektromos nyitószerkezet, nyitásjelző, csukásellenőrző, stb.) a hatékonyság növelését szolgálják, segítségükkel a tűzgátló ajtó működése egyszerűen kontrollálhatóvá válik.


A tűzgátló ajtó megjelenése

Értelemszerűen a legtöbb cég bizonyos esztétikai követelményeket is támaszt az épület nyílászáróival kapcsolatban. Így a tűzgátló ajtóknál is fontos szerepet kap a design, a forma- és színvilág. A többféle kivitel, az üvegezés típusa, a választható kilincsgarnitúrák révén bármilyen elvárás teljesíthető. Amennyiben Önnek speciális igényei vannak, a standard szériák mellett készséggel állunk rendelkezésére egyedi tűzgátló ajtó tervezés és kivitelezés terén is!

Hörmann tűzgátló ipari gyorskapu

A Hörmann tűzgátlási termékvonala több évtizedes fejlesztési múltra tekint vissza, így a cég mostanra rendkívül széles termékpalettával rendelkezik a tűzgátló ajtók és kiegészítők terén. A Hörmann tűzgátló ajtók magasfokú védelmet biztosítanak, és igen nagy népszerűségnek, elismertségnek örvendenek a piacon.


Automata tolóajtó tűzgátló kivitelben

Az STS/STU acél tűzgátló ajtók rendelhetők rejtett felszerelésű pántokkal; ilyenkor a design még jobban érvényesül, különösen a falcolatlan STS-ajtóknál.


Tűzgátló tolókapuk és ajtók szebb megjelenéssel

T30/T90/RS FST tűzgátló tolókapu. Az új tűzgátló tolókapu 3 kivitelben (1-szárnyú, 2-szárnyú, teleszkópos) kapható. Az elemek takaróprofil nélküli, elegáns horonnyal való összekapcsolása szolgálja a harmonikus kapumegjelenést, ami ráadásul T30, T90 és füstgátló esetén is azonos.


Újdonságok a tűzgátlás területén

T30 Automata tűzgátló tolóajtó. A T30 automata tolóajtó kapható hivatalos engedéllyel, tűzgátló és füstgátló elemként. Rejtett elhelyezésű pántok STS/STU acél tűzgátló ajtókhoz.