PORTALTECH

Kaput nyitunk a világra...

Cím

Bemutatóterem: 2700 Cegléd Várkonyi István utca 41.

Mobiltelefon

06-53/500-900

E-mail

info@portaltech.hu

Árajánlat kérése

Kapunyitók

Kényelem gombnyomásra - Kapu-automatizálás

 • A technikai fejlesztés eredményeként életminőségünket Kapunyító - Maximális kényelemjavíthatjuk azáltal, hogy a mindennapi tevékenységeket leegyszerűsítő rendszereket és eszközöket alkalmazunk. A kapu-automatikák azok számára jelentenek ideális megoldást, akik kényelmessé, biztonságosabbá szeretnék tenni otthonukat. Egy kényelmes otthon az automatizált kapunál kezdődik. egyetlen gombnyomásra szabad az út, a legzordabb időjárásban is élvezheti autójának kényelmét, hiszen ki sem kell szállnia ahhoz, hogy autójával beálljon az udvarra vagy a garázsba.

 

 • A működtetés igen sokféle módon lehetséges; a legelterjedtebb a rádiótávirányítás, de nyitható a kapu kulcsos kapcsolóval, kódtasztatúrával, kaputelefonról, vagy akár teljesen automatikusan, hurokérzékelő jeléről is.

 

 • Mielőtt kiválasztaná kapujához a megfelelőbb vezérlést, tudnia kell, hogy milyen kapu-automatizálási eszköz a legmegfelelőbb az Ön kapujához. manapság szinte minden típusú kapuhoz lehet kapunyitó automatikát vásárolni. Először azonban tudni kell, hogy Ön milyen kapuval rendelkezik.

 

Magyarországon a legelterjedtebb a kétszárnyú nyíló- illetve az egyszárnyú tolókapu. Az egy- és kétszárnyú nyílókapukhoz csavarorsós és karos szerkezeteket, illetve földbe süllyesztett, "láthatalan" motorokat telepíthetünk.

 

 • A nyílókapuk klasszikusan azok a szerkezetek, ahol az automatizálás különös figyelmet igényel, mivel a kapuk az intenzív használatból, illetve az időjárás okozta mechanikai méretváltozásból (kihajlás) eredően megnövekedett súrlódásnak lehetnek kitéve. ezért nagyon fontos, hogy tervezéskor a kapuk szerkezeti különbségeit és a lehetséges telepítési helyzeteket figyelembe vegyék.

 

 • Egyszerűbb a feladat azoknál a kétszárnyú nyílókapuknál, amelyeket csak gépkocsibehajtásra használnak, mivel ilyenkor csak a súlyhatárok és a rögzítés (oszlopmagasság) dönti el, hogy milyen motortípust használjunk. Kicsit nehezebb a feladat akkor, ha a kétszárnyú kaput nem csak gépkocsibehajtásra, hanem személybejáratra is használjuk (tehát nincs más bejárat), mert itt csak olyan típusú vezérlőegységeket választhatunk, amelyek rendelkeznek személybejárós funkcióval.

 

 • Az OBBI kapuautomatikát elegáns és esztétikus megjelenés, valamint megbízható működés jellemzi. A családi házak kapui gyakran olyan automatikát igényelnek, amelyek nemcsak a termék hosszú távú minőségét garantálják, hanem tökéletesen kombinálhatóak a kapu szép kialakításával. Az OBBI karcsú szerkezete elegánsan kombinálható a kapukerettel és a speciális szerelvényeknek köszönhetően könnyűvé teszi a felszerelést, akár hegesztés nélkül is. Hálózat kimaradáskor lehetséges a kézi működtetés a kulcsos kioldó használatával, és ha a vezérlőpanelnek van akkumulátora, akkor az automatikus működtetés.

 

A fogaskerekes motort a hagyományos csiga/csigakerekes áttételcsökkentés elvén tervezték. a kapunyitó kialakítása könnyű szerelést biztosít. mechanikája önzáró, külön zárat nem igényel.

 


 

Jellemzők

 • OBBI 3bh működési diagram és jellemzők
 • nagyfokú biztonságot garantál a 24 v dc törpefeszültségű táplálás
 • sima és egyszerű kialakítás
 • eloxált alumíniumburkolat a tengelyen
 • bármilyen kapukerethez alkalmazható, legyen az modern vagy elegáns
 • kis oszlopú kapukhoz alkalmas
 • könnyen elérhető kulcsos kioldó rendszer
 • akkumulátoros tápellátás a hálózati feszültség kimaradása esetén.

 


Speciális kiegészítők

választható akkumulátor egység

 

Kapunyitó szerelési változatok

OBBI szerelési változatok

A LUXO kapuautomatika szilárd és tartós még nagy terhelésnél is. modern és futurisztikus szerkezet, melyet gömbölyű és sima formák jellemeznek; bármilyen típusú kapukeretre alkalmas. alumíniumból készült.

 


 

Jellemzői

 • nincs probléma hálózatkimaradáskor sem
 • könnyű felszerelés
 • állandó, teljes megbízhatóság
 • részletekben is elegáns kivitel

A kapunyító jellemzői

Kapunyitó mérettáblázat

 • Tolókapuknál a fogasléces automatikák akár 3000kg-os ipari kapuk mozgatására is alkalmasak.

 

 • Tolókapuk esetében ritkán találkozunk olyan esettel, amikor a kaput személybejáratra is használják, ettől függetlenül célszerű személybejárati funkcióval ellátott kapunyitót alkalmazni.

 

 • Tolókapuknál egy fontos választási szempont a kapu mérete illetve súlya.

 

 • A tolókapukhoz olyan rugalmas automatikák szükségesek, amelyek igazodni képesek az eltérő kapuméretekhez, a különféle terhelésekhez, az eltérő környezeti viszonyokhoz, szem előtt tartva a maximális biztonságot.

 

 • A CROSS terméksorozat különféle magán- kereskedelmi és ipari igények mindegyikét képes kiszolgálni. Az automatikák 300 kg-tól egészen 3000 kg-os kapukat tudnak megbízhatóan mozgatni. Beépített vezérlővel és integrált rádióvevővel rendelkeznek. Mechanikájuk önzáró, hogy a kapu zárása biztosítva legyen.

 

Ezeket a modern és teljes felszereltségű eszközöket kifejezetten arra tervezték, hogy a legfejlettebb technikai és felszerelési igényeket legyenek képesek kielégíteni. Nevezetesen sokféle előszerelt megoldást és kialakítást biztosítanak a fotocellák, a vezetékes és a hibamentes felszerelés érdekében.

 


 

CROSS 3E

Elektromechanikus egység akár 300 kg súlyú tolókapuhoz. ideális megoldás családi házaknál.

könnyen felszerelhető, beépített rádióval ellátott elektronikus vezérlőegység

könnyen végrehajtható kulcsos leválasztást biztosít az eltávolítható burkolat nyitásával

olyan kialakítás, hogy belső fotocellákat is lehessen beleszerelni
enkóderes, 24 v dc motor, lassító funkcióval

 


 

CROSS 7 és CROSS 8

Masszív és erőteljes. akár 450 kg súlyú tolókapukhoz is alkalmas. Ideális megoldás a családi házaknál.

könnyen felszerelhető, beépített rádióval ellátott elektronikus vezérlőegység;

könnyen végrehajtható kulcsos leválasztást biztosít az eltávolítható burkolat nyitásával;

olyan kialakítás, hogy belső fotocellákat is lehessen beleszerelni;

új és speciális, meghosszabbított és lekerekített végállás kapcsoló szerelvények, melyek a tökéletes beszabályozást biztosítják, és megakadályozzák a végálláskapcsoló esetleges elmozdulását;

modern forma, abs (törésálló) burkolat;

masszív és erőteljes motor;

 


 

CROSS 14 - 15

Elektromechanikus egység az akár 1400 - 1500 kg súlyú tolókapukhoz. nehéz körülmények közötti működéshez ideális választás (kereskedelmi, ipari és lakóparki bejáratokhoz).

három eltérő végállás kapcsolóval ellátott meghajtómotorok biztosítanak különféle működtetési lehetőségeket;

könnyen végrehajtható kulcsos leválasztást biztosít;

beépített rádióadója van a cross 14e egységnek;

masszív és erőteljes motor;

kiegészítő elemek széles választéka biztosítja az eltérő működtetési igények kielégítését;

 


 

CROSS 30 - 30E

Masszív és erőteljes. akár 3000 kg súlyú tolókapukhoz alkalmas. Intenzív igénybevételi körülmények között ideális választás (nagy lakóközösségi és ipari bejáratok).

hibamentes felszerelés;

mágneses végálláskapcsolók;

a rendszert egy masszív acélszekrény burkolja;

nagyméretű, eltávolítható burkolata van, hogy könnyen hozzá lehessen férni a belső részegységekhez;

beépített elektronikus vezérlő egység (cross 30e)

Felszerelési példa

Cross méretek

Néhány automatika szettben is kapható; ezek tartalmazzák egy komplett rendszerhez szükséges összes eszközt.


 

 

Megrendelés